صادق اسفیدان

بسم الله الرحمن الرحیم سایت شخصی صادق قربانی اسفیدان

صادق اسفیدان

بسم الله الرحمن الرحیم سایت شخصی صادق قربانی اسفیدان

کوره قوسی

کوره قوسی یکی از بهترین انواع برای ذوب ،آلیاژسازی وتصفیه فولاد به حساب می آیند. در این کوره ها برای ایجاد حرارت از قوس الکتریک ( یا بین دو الکترود و یا بین الکترود و شارژ ) استفاده می کنند. کوره های قوس الکتریک از لحاظ مسیری که جریان الکتریسیته طی می کند به دو دسته تقسیم می شوند :

 1 کوره قوس غیر مستقیم

 2 کوره قوس مستقیم

1 کوره های قوس غیر مستقیم بیشتر برای ذوب فلزات غیر آهنی و حداکثر چدن کاربرد دارند و کمتر برای ذوب فولاد از آنها استفاده می شود.

2 کوره های قوس مستقیم که استفاده وسیعی در فولاد سازی دارند توانایی ایجاد درجه حرارت بسیار بالایی   ( تا 4000 درجه ) دارند که صرف ذوب کردن شارژ می شود. 

 

 

شکل 1-1- انواع کوره قوس الکتریک

در روش قوس غیر مستقیم قوس الکتریکی بین الکترود ها که ممکن است دوتایی یا سه تایی باشند برقرار می شوند وطراحی کوره به شکلی انجام می گیرد که شارژ بین آنه که در محدوده ، قوس قرار گرفته در اثر حرارت قوس ذوب بشوند. ولی در کوره های امروزی عمدتاً از روش قوس مستقیم استفاده می شود که قوس بین الکترود یا الکترود ها که ممکن است تکی دوتایی یا سه تایی باشند با جداره وکف برقرار می شود وشارژی که در محدوده قرار گرفته می شود ذوب می شود.

 از میان کوره های قوس الکتریکی مستقیم نوع 3 تایی آن هم در تناژهای کم وهم در تناژهای زیاد مورد مصرف صنعتی بیشتری دارد وهمین نوع کوره است که بیشتر برای ذوب وریخته گری فولاد استفاده می شود.

 اگر در این کوره ها از سقف نگاه کنیم الکترودها بصورت 120 درجه نسبت به هم قرار دارند. برای نصب آنها از یک سری اتصالات گرافیتی ( Niple ) استفاده می شود. قطر الکترود ها به کوره و توناژ مذاب بستگی دارد. این الکترودها امروزه بصورت خود پز ایجاد می شوند که در آنها مخلوط گرافیت + چسب + مواد دیگر که بصورت ملات است را از بالا به درون الکترود می ریزند که در اثر حرارت وارده به آن پخته می شود و همواره طول مناسب الکترود حفظ می شود. اکسیداسیون کربن در هنگام ایجاد قوس الکتریک، اعمال جریان در حد نامطلوب،مصرف الکترود در مراحل پایانی، عوامل مکانیکی مانند برخورد با شارژ و یا ضربات مکانیکی هنگام مونتاژ عواملی هستند که موجب مصرف شدن الکترود ها می شوند. سقف این کوره ها از بدنه جداست و قابلیت تحرک به منظور شارژ مواد را دارد. جداره نسوز در حالت اسیدی از آجرهای سیلیسی و در حالت بازی از آجرهای منیزیتی است. کف کوره به صورت قوسدار ساخته شده و بیشترین خسارت تخریب مواد نسوز در این ناحیه رخ می دهد.

 

 شماره تماس : 09157769781 دانلود

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد